Auteur

 

Auteur: Nelleke de Boorder

    

Geboren 2-7-1953 te Zuilen begon Nelleke de Boorder ooit op de redactie van een Haags dagblad. Samen met Dick Matena en hun kinderen woonde ze lange tijd in België en Spanje. Inmiddels zijn ze al weer jaren terug in Amsterdam, waar ze zich toelegt op het schrijven van kinderverhalen. 
Zo verscheen in 2012  het eerste deeltje 
‘Sammie en Nele en de poezenboot’ 
uit de serie Sammie en Nele.

Een stukje uit het boek

Sammie: Nele, Nele… moet je zien!
Is dit ook een beest misschien?

Het zit verstopt onder de klimop.
Het is heel klein en zo zwart als drop.

Nele: Kijk, het maakt een sprongetje.
Het heeft een roze tongetje.

’t Is een poesje, dat je dat niet ziet!
Dat is toch zo moeilijk niet?

In 2014 kwam ‘Sammie en Nele in Artis’ uit.

foto van Sammie en Nele.
En in 2015 volgde
 ‘Sammie en Nele bij het Van Gogh Museum’.
Prachtig geïllustreerde prentenboeken over twee buurkinderen, die in Amsterdam onderzoeken wat er allemaal te beleven valt. 
Deze boekjes zijn niet alleen leuk om te lezen en naar te kijken, maar leveren ook zeker een educatieve bijdrage, waardoor interactieve leesvoorstellingen die met Power Point Presentatie aangeboden worden, op de basisschool nog steeds populair zijn bij
kinderen vanaf groep 2 tot groep 6
Naast deze boekenserie wilde Nelleke de Boorder nog een prentenboekenserie voor de wat kleinere kinderen realiseren, waarvan de inhoud qua tekst en tekeningen op de dagelijkse praktijk gericht zijn, maar, met als verrassing hier en daar een surrealistische input zodat  er ruimte wordt gecreëerd voor fantasie.
Deze serie ‘Tess en Timmy‘ laat de  kinderen kennismaken met de karaktertjes van een meisje en een jongen, die de dagelijkse gewone dingen op een vrolijk gekleurde manier meemaken.
Op stapel staan momenteel de volgende verhaaltjes:
 In ‘Tess en Timmy gaan naar school’  zoeken ze naar een zoekgeraakt jongetje.
Daarna bezoeken ‘Tess en Timmy De Geitenboerderij’ , waar ze een arm roze geitje gaan helpen.
In ‘De Speeltuin’ voelen Tess en Timmy zich badmeester als ze ervoor zorgen dat er een kindje op het nippertje uit de sloot wordt gered.